Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Dr. Kovács Erika

elnök

MNB Pénzügyi Békéltető Testület

 

 

Miskolcon született 1962-ben, ahol általános és középiskolai tanulmányait végezte. 1981-ben érettségizett a Herman Ottó Gimnáziumban, Miskolcon. Jogi egyetemi tanulmányait az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán folytatta, ahol diplomáját 1986-ban szerezte meg. 1988-ban jogi szakvizsgát, 1989-ben külkereskedelmi szakjogászi, majd 1996-ban bank-szakjogászi szakvizsgát tett.

 

1987. és 2001. között kereskedelmi bankokban dolgozott, jogtanácsosként az Inter-Európa Bankban és az Agrobankban, megbízott vezető jogtanácsosként a Citibankban, vezető jogtanácsosként a Westdeutsche Landesbank-ban és az ABN AMRO Bankban. 2001 márciusától a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatójaként a Jogi Igazgatóságot és az Elnöki Titkárságot vezetette. 2009. márciusától az Erste Bank vezető jogtanácsosa lett.

 

2014 februárjától – visszatérve a Magyar Nemzeti Bankba - a Pénzügyi Békéltető Testületet elnökként vezeti és foglalkozik alternatív vitarendezéssel, valamint5 a pénzügyi szektort érintő fogyasztóvédelmi kérdésekkel.

 

2000. óta oktat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának Deák Ferenc Továbbképző Intézeténél több szakképzésben is, ahol szakmai felelőse a tőkepiaci és bank-szakjogász képzés pénzpiaci területének.