Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

RA Bernhard Böhm

Master of Mediation

igazgató

Steinbeis Beratungszentrum Wirtschaftsmediation,

főszerkesztő

„Die Mediation” c. szakmai folyóirat

kép Bernhard.jpg

 

Bernhard Böhm a Németországban 2012 óta megjelenő „Die Mediation” c. szakmai folyóirat főszerkesztője és kiadója. Mára e szakmai lap német nyelvterületen a mediáció és a bíróságon kívüli konfliktusfeloldás legjelentősebb példányszámú szakmai folyóiratává vált.

Bernhard Böhm a Steinbeis Alapítvány Szövetségéhez tartozó Steinbeis Beratungszentrum Wirtschaftsmediation ügyvezető igazgatója, amely Németországban a mediációs képzések és a mediációs gyakorlat egyik vezető intézménye.

Mediátorként 1990-es évek végétől gazdasági mediációval foglalkozik (vállalati szinten). Ezen kívül szakmai tanácsadója a szövetségi kormánynak, minisztériumnak és vállalatoknak a mediációval kapcsolatos kérdésekben.

A Steinbeis-Hochschule-Berlin képzésvezetőjeként, trénereként és előadójaként évek óta vesz részt a mediátorok képzésében Németországban és Ausztriában.

Bernhard Böhm Gießenben és Lipcsében tanult jogtudományokat, valamint közigazgatástudományt a speyeri Deutsche Hochschule für Verwaltungswissenschaften intézményében. Mediációs mesterképzést végzett és kiképzett szupervízor is.

Munkásságában összekapcsolódik a tudományos és a gyakorlati aktivitás. Több egyetemen és főiskolán oktat, több szakmai kiadvány szerkesztésében vett részt, számtalan publikáció fűződik a nevéhez, számos nemzetközi kutatási projekt vezetésében vállalt szerepet.

A berlini Steinbeis-Hochschule képviselőjeként tagja a Német Mediációs Tanácsnak, és az osztrák civil mediációs törvénynek megfelelően bejegyzett mediátor. Ezen kívül a Bundesverband Steinbeis Mediationsforum e.V. elnöke.

Hosszú évek óta szoros barátság és szakmai kapcsolat fűzi a Miskolci Egyetem Jogi Karához.