Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Prof. Dr. Görgényi Ilona

tanszékvezető egyetemi tanár

Miskolci Egyetem ÁJK Büntetőjogi és Kriminológiai Intézeti Tanszék

gorgenyi_ilona2.jpg

 

Prof. Dr. Görgényi Ilona a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi és Kriminológiai Intézeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára. 1984. július 1. napjától dolgozik a Bűnügyi Tudományok Intézetében. 1995-től az állam- és jogtudomány kandidátusa. 2000. július 1-től megbízott tanszékvezetőként, 2001. július 1-től kinevezett tanszékvezetőként látja el a feladatokat a Büntetőjogi és Kriminológiai Intézeti Tanszéken. 2002-ben habilitált, 2007. évtől egyetemi tanár. A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola törzstagja és témavezetője. Témavezetése mellett tíz doktorandusz szerzett abszolutóriumot és hatan sikeresen megvédték a doktori értekezésüket. Számos hazai és több külföldi, európai uniós tudományos pályázatban és kutatómunkában vett részt.

A „Restorative Justice and Crime Prevention” (2008-2010) és a „3E Model for a Restorative Justice Strategy in Europe” (2011-2013) európai uniós projektek magyarországi témafelelőse volt. Az egyetemi pályafutása alatt a külföldi tanulmányútjainak és a külföldi konferenciákon tartott előadásainak száma több mint harminc. Kutatási területei között megtalálható a resztoratív igazságszolgáltatás és a büntetőügyekben történő mediáció, amelyről „Kárjóvátétel a büntetőjogban, mediáció a büntetőügyekben” címmel monográfiája is megjelent.